לצד תיאטרות כמו הבימה והקאמרי, ישנו תיאטרון נוסף שנחשב ותיק וכן יוצר הצגות משל עצמו. זהו תיאטרון החאן בירושלים. התיאטרון שנמצא במתחם החאן בעיר, הוקם כבר בשנת 1968, ביוזמתו של ראש העיר דאז, טדי קולק, אשר הס את מבנה החאן ליד תחנת הרכבת בעיר, לאולם תיאטרון, אשר בו אפשר לארח הצגות, מופעים וקונצרטים.
תיאטרון החל הפך עם השנים לשם דבר בתרבות הישראלית, בין היתר בזכות העובדה שגדולים השחקנים בישראל עברו בו, חלקם נשארו לשחק בו במשך השנים, אחרים המשיכו לתיאטראות בתל אביב. בין היתר שיחקו בו, ששון גבאי, ספי ריבלין ז"ל, עליזה רוזן, אביב פניני, אל דנקנר ועוד שורה ארוכה של שחקנים.
עד היום, המקום יוצר הצגות משלו וכן משחזר הצגות זרות ומקומיות. מדי שנה התיאטרון מעלה 5 הצגות חדשות, כאשר הרפרטואר נבחר על ידי הצוות המנהל בראשותו של מנהל האומנות של התיאטרון. צריך לומר, ששיטת העבודה של התיאטרון היא ייחודית, מאחר והרבה פעמים החזרות מתחילות ללא מחזה ותוך כדי עבודה יוצרים את הסיפור אותו מתכוונים להציג.
החאן מנוהל על ידי עמותה שמורכבת מגורמים שונים, אישי ציבור וכן נציגים של גופים תורמים. בין היתר תורמים לתיאטרון, עיריית ירושלים, הקרן לירושלים, משרד התרבות וכן אגודת ידידים פעילה. המקום נהנה גם מהכנסות עצמאיות כמובן.
בסך הכל, תיאטרון החאן מפעיל מתחם עם שני אולמות, אולם גדול ואולם קטן. במקביל להצגות שהוא מעלה, הוא עורך גם לימודי משקל ותיאטרון, כאשר בסיום שנת הלימודים הסטודנטים מעלים הצגות בפני קהל. התיאטרון משתף פעולה עם עמותות שונות, במטרה למשוך אליו תלמידים וכמובן קהל. בשנת 2012 קיבל התיאטרון את פרס רוזנבלום למפעל חיים.
תיאטרון החאן אומנם איננו עומד בקנה מידה דומה לזה של הקאמרי או הבימה, אך הוא ללא ספק מקום שמספק הצגות ברמה הגבוהה ביותר, הצגות איכות, שפונה לא דווקא לצד המסחרי שתיאטראות גדולים יכולים לפנות אליהם, אלא תיאטרון שיש לו קהל בישראל, אך מטעמים כספיים ואחרים, לא כל תיאטרון ממהר להציע לו את ההצגות המתאימות.